Naiselliset hömpötykset

maanantai 4. tammikuuta 2016

Monster High Reboot 2016

Keräilijäpiireissä on jo jonkin aikaa kuohunut, koska Mattel on päättänyt muokata Monstereita kiltinpään suuntaan. Tämä tarkoittaa käytännössä suurempia silmiä, hempeämpiä värejä, yksinkertaisempaa tyyliä. Syyttävä sormeni osoittaa tässä tapauksessa mammoja ja kukkahattutätejä. Leluhyllyjen välissä kierrellessäni olen useampaankin kertaan kuullut keski-ikäisten naisten jeesustelevan "kauheen näkösiä nukkeja" tarkoittaen Monster Highta.

Olen alusta asti ollut sitä mieltä, että Monsterit eivät varsinaisesti ole tarkoitettu leikkikaluiksi. Runsaiden yksityiskohtiensa takia, mutta myös helposti löystyvien nivelien vuoksi nämä nuket sopivat paremmin keräilyesineiksi. Unohtamatta sitä, miten vaikeaa esimerkiksi Create-A-Monsterien kokoaminen tai ylipäänsä nukkien vaatteiden vaihto voi olla :D. Tosin, jos rehellisiä ollaan, niin minun puolestani pennut saisivat leikkiä vieläkin käpylehmillä ja puupalikoilla.

En nyt vielä julista lopettavani Monsterien keräilyä, koska tähän mennessä on nähty kuvia vasta prototyypeistä, mutta en ole kovin ilahtunut asianhaarasta. Innostuin näistä nukeista nimenomaan sen takia, koska ne olivat jotain sellaista, mitä en ole ennen nähnyt, goottityylisiä, räväköitä, erilaisia. Jos Monsterit muuttuvat halvan näköisiksi isosilmäisiksi hempukoiksi, koko keräilyn pointti katoaa.

Tässä muutama esimerkki tulevista julkaisuista, kuvat Facebookista.

Clawdeen

Näyttääkö tämä enää siltä ylimieliseltä Cleolta, jonka olemme tottuneet näkemään?

Draculaura
Nukkekeräilyni ei kuitenkaan lopu. Monstereistakin puuttuu joitakin vanhempia julkaisuja, Ever After Highlla on kivoja yksilöitä, Once Upon A Zombieja ei ole vielä yhtäkään, Tonnereissa ja jopa Barbieissa on päräyttäviä goottiteemaisia nukkeja. Maailmasta ei kerättävä tavara lopu :D

Mitäs mieltä muut ovat tästä muutoksesta? Loppuuko keräily tähän vai mitä tapahtuu?

6 kommenttia:

 1. En oo koskaan Monstereita keräillyt (vaikka vähän on houkutellut, mutta paikat pursuaa jo poneja ja Equestria Girlsejä niin jostain on ollut pakko kieltäytyä), mutta jos ne tollaisiksi menee, niin en edes jää haikailemaan niiden perään :D Ei tunnu tuollaiset vaatteet mätsäävän lainkaan yhteen Monstereiden kanssa. Ja Cleokin näyttää nyt ihan tavalliselta nukelta, ilman pakkausta en välttämättä edes yhdistäisi sitä Monster High'hin ollenkaan :O

  Voi että, suututtaa muiden puolesta, kun noin hieno nukkesarja hävittää tarkoituksenomaisesti hohtoaan...

  VastaaPoista
 2. Minä olen jo niin vanha etten oikeastaan jaksa järkyttyä muutoksesta. Kun on omin silmin nähnyt miten My Little Ponyt muuttuivat G1-poneista geekakkosiksi, ei pieni hymy MOnsterin naamalla jaksa järkyttää.
  Uudet julkaisut ovat sangen somia ja niiden tulo luonnollisesti nostaa vanhojen myrtsinaamojen arvoa. Siitä en pidä että nivellytyksiä karsitaan ja nukkejen imago muuttuu halvemmaksi ja lelumaisemmaksi. Mutta sukupolvet ja muutokset kuuluvat lelujen elinkaareen. Ei sille minkään mahda.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se on, nyt ollaan menossa jo generaatiossa 4. Toivottavasti Monstereistakin tulee oma linjansa keräilijöille, kuten Barbieilla.

   Poista
 3. Olen kanssasi samaa mieltä tästä rebootista... Hyvin kirjoitettu! Itse en kyllä usko ikinä ostavani tuollaisia monstereita, jotka eivät erotu prinsessabarbeista/muista nukeista millään tavalla. :/

  VastaaPoista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 5. Alkuperäiset vanhat monsterit oli ihania!

  VastaaPoista