Naiselliset hömpötykset

maanantai 18. heinäkuuta 2016

Pokèmon GO

Tällainen vanha akkakin meni höyrähtämään Pokèmon GO-peliin ja ajattelin jakaa teille hiukan kokemuksiani. Lauantaina, kun peli tuli virallisesti Suomeen, palvelimet huusi hoosiannaa ja aika meni lähinnä odotellessa, että koska pääsee asiaan. Illalla ainakin minulla vehkeet alkoi pelaamaan ja painuin pihalle.

Mikään päätähuimaava kokemushan tämä ei ole, mutta ihan hauskaa ajanvietettä. Aika kuluu kuin siivillä käppäillessä ympäriinsa etsien Pokèmoneja ja pokepalloja. Jos joku tulee kysymään "löytyykö", tällä kertaa se ei tarkoita huumeita :D. Samalla tulee pyörittyä paikoissa, joihin ei muuten tulisi mentyä. Tämä on siis erittäin hyvää liikuntaa.

Sunnuntaina Aamulehtikin noteerasi kansan rynnimisen ulos Pokèmon-jahtiin. Ihmiset hymyilivät toisilleen salaliittolaisten elkein ja Facebook täyttyi täpinöinnistä pelistä. Ihan heti ei tule mieleen, mistä ihmiset olisivat innostuneet näin paljon ja saanut massat liikkeelle, peräti pihalle ja ilman viinaa. Koska ennen random tyypit olisivat puhuneet toisilleen, tyyliin "pelaatko Pokèmonia?", "tuolla on tollanen örkki".

Kaupungilla kulkiessa törmää myös hauskoihin juttuihin. Tänään silittelin ihanan pientä koiraa, jolla oli kuulemma jalkafetissi ja katselin, kun nuori jamppa kompuroi tasapainolautansa kanssa. Pelkkää positiivista peli ei ole tuonut mukanaan, vaan kakarat on juoksennelleet autojen eteen ja ulkomailla on ammuskeltukin asian tiimoilta.

Ilmiönä Pokèmon-peli on mielenkiintoinen. Mikä saa kaikenikäiset ihmiset jalkautumaan metsästämään mielikuvitusörkkejä? Onko tämä todellisuuspakoa maailman ikäviltä uutisilta? Mitä mieltä lukijani ovat? Oletko sinä jo flipannut messiin?

2 kommenttia:

  1. Pokemonilmiö tuli äkkiä tutuksi, vaikka en ole edes kokeillut peliä. Huvittaisi kyllä, mutta omistan Nokian puhelimen, johon koko hömpötystä ei edes saa. Tämä sekä huvituttaa, että katkeroittaa mieltä, sillä tuntuu siltä ettei hauskimpia tai ylipäätään useimpia sovelluksia saa windows -puhelimeen ja ihmettelen miksi niitä ei voi samalla julkaista useammille puhelimille. Windows:n puhelimet kun kuitenkin ovat melko yleisiä noiden muiden rinnalla. Ja tämä siis ihan kaikkien sovellusten kanssa, ei vain Pokemon Go:n kanssa, vaikka se erinomainen esimerkki onkin! Ihan epäreilua siis. Mutta välttyypä koukuttumasta useimpiin peleihin ja sovelluksiin. Tämä meni nyt vähän ohi aiheen, mutta nuo ovat ne fiilikset, joita peli saa tällä hetkellä aikaan. :,D

    Mutta hauska kuulla käyttäjäkokemuksia ja toivotaan, ettei kovin moni lapsi (tai aikuinen) juokse auton alle! Kiva kuulla, että pelillä on sosiaalisia vaikutuksia ihmisiin ja jos se saa yhä useamman liikkeelle, niin aina parempi. Tuo ammuskelutapaus kyllä hämmentää, toivottavasti jää ainokaiseksi! :O

    VastaaPoista
  2. Miusta peli on mahtava juttu. En ihan ymmärrä miksi se tuntuu toisia kovasti raivostuttavan :D Ensin valitetaan etteivät ihmiset liiku ja tapaa toisiaan enää älypuhelinten tultua, ja sitten kun liikkuvat ja tapaavat, sekään ei ole joidenkin mielestä hyvä. Onneksi jengi näyttää nakkaavan paskiot moisille ja menee vaan. Miun ikiwanhassa luurissa on niin vähän muistia, että joutuisin luopumaan jostain toisesta sovelluksesta - jos ois tilaa, oisin taatusti örkkijahdissa itekin.

    VastaaPoista